maanantai 9. toukokuuta 2016

Viimeinen viikko ja paluu Suomeen

Moi!

Maanantaina olimme Valtterin kanssa molemmat opetuskeittiössä ranskalaisen kokin (Jean-Louis Martin) opissa. Keittiötöiden loputtua minut passitettiin muun luokan kanssa ranskantunnille. Se oli ihan mukavaa vaikka en ollut varautunut ollenkaan. Sentään osasin vielä esitellä itseni!

Tiistaina olin maitopuolella, mutta mut lähetettiin lepäämään kun olin niin kalpean näköinen. Kyllä se kuume sieltä sitten tulikin. Keskiviikkona menin kuitenkin keramiikkapajalle jatkamaan työni loppuun, jonka jälkeen meillä oli opastettu kierros Olustveren kartanossa Peltolan koulutalon opettajien kanssa.

Torstaina olin maitopuolella onnistuneesti melko terveenä ja päivä oli todella kiva. Teimme esimerkiksi jogurttia, voita, juustoja ja rahkaa. Sain myös täyttää kanistereita aikaisemmin tehdyllä koivunmahlasiirapilla. Illemmalla pääsin Olustveren kartanoon viettämään ranskalaista iltaa. Ruuat olivat todella herkullisia. Ohjelmana oli Viljandin musiikkikoulun oppilaiden esityksiä.






Perjantaina tutustuimme Viljandissa, Vana-Võidussa sijaitsevaan ammattioppilaitokseen. Koulussa oli hienot tilat ja paljon eri aloja.


Lauantai-aamuna luovutimme avaimet ja lähdimme kohti Tallinnaa puoli yhdeksän aikaan. Olimme mukavan ajoissa satamassa, joten meillä oli aikaa ostaa vielä viimeisiä tuliaisia. Laiva lähti klo 12:00 ja tällä kertaa matka tuntui paljon lyhyemmältä. Helsinkiin saavuimme hyvissä ajoin ennen bussin lähtöä. Olimme Turussa n. klo 17:40.

Matka oli todella mukava ja olen iloinen, että lähdin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti